JasmineCorp Blogs
Updated Blogs
Computer Support Blog
Essensial Software for Web Based Support
HP Server and Desktop
HP ILO - Remote Tech-Support Software
More .....


JCBid.com online auction Soap-boxes-display-case-of-60-pieces
Soap boxes display case of 60 pieces
JCBid.com online auction Natural-wood-craft-clothespins-display-case-of-60-pieces
Natural wood craft clothespins display c
JCBid.com online auction Pencil-tire-gauge-display-case-of-96-pieces
Pencil tire gauge display case of 96 pie
JCBid.com online auction Nylon-mesh-body-sponge-display-display-case-of-144-pieces
Nylon mesh body sponge display display c
JCBid.com online auction Plastic-craft-wiggly-eyes-display-case-of-84-pieces
Plastic craft wiggly eyes display case o
Blog by JasmineCorp | Create your own Blog

Bookmark and Share RSS Feed | Login           

http://www.pcakku.com


Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - pcakku.com
 

Accu asus A42-G55 123laptopaccu.com


By pcakku288 at 2018-12-05 20:53:39

Wil je meer informatie over een notificatie, dan kun je op het omlaag wijzende pijltje naast de notificatie klikken. Als je geen extra informatie nodig hebt, kun je de notificatie vaak afhandelen zonder erop te klikken. Beweeg de muiscursor eroverheen en er verschijnen een aantal extra knoppen, waaronder een kruisje waarmee je de notificatie kunt weggooien.Als je wilt kiezen wanneer er een notificatie verschijnt, moet je naar Instellingen > Systeem > Meldingen en acties gaan. Hier kun je kiezen welke soorten notificaties er mogen worden weergegeven, zoals bijvoorbeeld meldingen van apps, tips over Windows, herinneringen en dergelijke.Als je verder naar beneden scrolt kun je onder Meldingen van deze apps weergeven aangeven welke apps notificaties mogen weergeven, en of er een banner moet verschijnen of een geluidje moet worden afgespeeld.Als je pc gekaapt is door ransomware, heb je weinig mogelijkheden: of je betaalt, of je neemt harde maatregelen, met als gevolg dat je veel bestanden kwijt bent. Maar voor de bekende Petya-ransomware is er nu een derde mogelijkheid: een ontsleutelingstool.


De tool is gemaakt door een onderzoeker en is te gebruiken via deze website. Voor de gewone pc-gebruiker is het echter een ingewikkeld klusje. Gelukkig is er ook een 'lekenversie'. Die is hier te downloaden. Lees ook: Nederlandse oplossing voor ransomware.Pak het bestand uit op een werkende pc en koppel geïnfecteerde schijf aan dezelfde computer. Voer daarna het bestandje PetyaExtractor.exe uit. Het programma scant alle mogelijke schijven op aanwezigheid van de Petya-code.
De twee invulvelden komen overeen met de knoppen in het bestandje.
Als de schijf en het stukje malafide code is gevonden, open je een browser en ga je naar https://petya-pay-no-ransom.herokuapp.com/. Daar vind je twee invulvelden die corresponderen met de twee knoppen in het .exe-bestand dat je net hebt uitgevoerd. Kopieer beide stukjes code en plak ze op de juiste plek op de website. Klik daarna op de Submit-knop om een wachtwoord te genereren, dat je kunt gebruiken om de geïnfecteerde schijf te ontsleutelen. Start je pc opnieuw op en je zou weer volledig ransomware-vrij moeten zijn.


Wanneer iets gratis wordt weggegeven, ben jij het product. Dat werd pijnlijk duidelijk met de upgrade naar Windows 10. Het besturingssysteem verzamelt en deelt informatie over jouw gebruik met in elk geval Microsoft. Veel van de functies kun je uitschakelen, maar lang niet alles. Dat pakken we aan.
Windows 10 is de eerste versie van het besturingssysteem met ingebouwde spyware. Het controleert en logt bijvoorbeeld continu je locatie en al jouw activiteiten en deelt deze gegevens met zichzelf en derden. Er is veel kritiek op deze handelswijze, maar Microsoft lijkt er doof voor. In een blogpost licht het bedrijf slechts toe dat het die gegevens verzamelt om "het product Windows beter voor jou te laten werken" en dat je "als gebruiker zelf bepaalt welke informatie wordt verzameld". Lees ook: Zo claim je je recht op privacy terug.Maar de realiteit is anders: slechts een deel van de gegevensverzameling kun je uitschakelen, een ander deel niet of alleen tegen een te hoge prijs. Zo is de SmartScreen-techniek die websites scant op phishing- en malware een prima zaak, maar waarom moet de informatie over elke site die je bezoekt, ook meteen gedeeld worden met Microsoft zelf? Tevens heeft elke Windows 10-pc een uniek reclame-ID dat gebruikt wordt om de pc anoniem te identificeren, maar wat als je helemaal die reclames niet wilt, ook niet anoniem?



Een belangrijke rol in de Microsoft-spyware is weggelegd voor een service genaamd DiagTrack. Een service is een onderdeel van Windows die ongemerkt op de achtergrond zijn werk doet. Er zijn talloze services, vaak nuttig, maar deze DiagTrack is de service die op de achtergrond privégegevens, de browse- en zoekgeschiedenis en informatie over de pc verzamelt en deelt met Microsoft. Veel gebruikers spoorden de service daarom op en schakelden die uit. Toen Microsoft in november een grote update voor Windows 10 uitbracht, bleek die service ineens verdwenen, ook op de pc's van mensen die de service niet zelf uitgeschakeld hadden.Had Microsoft geleerd? Integendeel, helaas. Microsoft bleek de spionageservice met de update namelijk slechts een andere naam gegeven te hebben én op alle pc's weer ingeschakeld. Oók pc's waar de dienst wél was uitgeschakeld. En dat zonder de gebruiker hierover te informeren. Een pijnlijk praktijkvoorbeeld van hoe het bedrijf tegenwoordig omgaat met (privacy)klachten van gebruikers: negeren, in de doofpot stoppen en waar nodig verbergen. Terwijl Microsoft juist zei voornemens te zijn extra veel te luisteren naar feedback van gebruikers bij de ontwikkeling van Windows 10.


Voor wie het wil controleren: DiagTrack (oftewel Diagnostic Tracking Service) heet nu 'Connected User Experiences and Telemetry'. Een mooiere naam voor dezelfde drol. Wil je deze service alsnog of opnieuw uitschakelen? Druk op het toetsenbord de toetscombinatie Windows-toets+R in. Voer in het uitvoeren-vak het commando services.msc in gevolgd door Enter. Zoek in de lijst met services naar Connected User Experiences and Telemetry. Dubbelklik erop en kies Stoppen. Zet het Opstarttype daarna op Uitgeschakeld.Kortom. Microsoft lijkt niet het beste met z'n gebruikers voor te hebben. Kun je er dan niets tegen doen? Jazeker wel. Je kunt op zoek gaan naar de verschillende opties voor de privacygevoelige functies en die uitschakelen. Dat is niet moeilijk, maar Microsoft heeft er vermoedelijk bewust voor gekozen alle voor privacy belangrijke opties te verspreiden over een groot aantal onderdelen binnen de instellingen. Je moet dus op zoek en er is flinke kans dat je er een of enkele mist wanneer je niet trouw een lijstje afwerkt.


Een deel van die dataverzameling is in de instellingen van Windows 10 uit te schakelen. Een volledige beschrijving van hoe dit moet en hoe je een aantal belangrijke privacyschenders in de Windows-instellingen de kop omdraait, vind je op onze website.Er is een flink aantal programma's verschenen die helpen de privacyopties in Windows 10 te beheren. Wees kritisch welke je download en installeert. Installeer zeker privacytools alleen van vertrouwde websites en controleer elke download via VirusTotal.com (zie kader Malware-alarm?) op malware voordat je het programma installeert. Gebruik de installatieopties om ongewenste extra software weg te laten.We noemen in dit artikel een drietal tools die je kunnen helpen met tegengaan van spionage door Windows. Deze hebben we natuurlijk alle drie door VirusTotal.com laten beoordelen. VirusTotal is een dienst (tegenwoordig van Google) die sites en software kan scannen op de aanwezigheid van virussen en malware en daar de producten van tientallen verschillende beveiligingsbedrijven voor gebruikt. VirusTotal rapporteert dat Destroy Windows 10 Spying helemaal schoon is. Van DoNotSpy10 zijn twee versies: de donatieversie van 5 dollar is schoon, maar de gratis versie wordt terecht melding gemaakt van de aanwezigheid van adware. Tijdens de installatie kun je overigens voorkomen dat deze OpenCandy-reclamesoftware op je systeem komt te staan. Bij W10Privacy geven twee van de ruim vijftig scanners van VirusTotal een melding, maar we gaan ervan uit dat dat een vals positief is.



Maar het kan dus gebeuren dat je beveiligingssoftware bij het downloaden van deze programma's alarm slaat, zelfs als VirusTotal de software als veilig classificeert. Dat heeft ermee te maken dat de heuristische scanner van sommige beveiligingssoftware het installatiebestand onterecht aanmerken als onveilig.Als je meer dan één computer hebt, wil je misschien weleens wat gegevens uitwisselen of delen, bijvoorbeeld een paar bestanden of een stukje tekst. Dit is voor veel mensen lastiger dan het zou moeten zijn. We bespreken een paar handige trucjes om het snel voor elkaar te krijgen.
Om een tekst van bijvoorbeeld je pc naar je laptop te sturen, grijpen veel mensen naar een mailprogramma. Handiger werkt http://chatbyip.appspot.com. Open de website op je computer. Je krijgt direct een bijnaam toegewezen, bijvoorbeeld 'HappyAnimal'. Zodra je op je andere computer de site opent, kun je berichtjes uitwisselen. Leuk detail is dat de dienst ook werkt in een kantooromgeving waar je niet zomaar een chatprogramma mag installeren. Als je systeembeheerder de website niet heeft geblokkeerd, kun je de dienst gebruiken. Lees ook: De 9 beste gratis clouddiensten onder de loep.


Permalink | Comments (0)

Comments



To add a comment please login by clicking here

JC Store | JasmineCorp | JCBid |Software Development | Domain Registration | Hosting | Web Designing | Buy Books | Advertise with JCSearch | Whois | IP Locator | Add Search | Shopping | Store | Free Blogs | Free GuestBook | Free E-Cards | Free Games | Free Tutorials | Set as Home | Add to Favorite | Suggest a Site | Directory Our Portfolio | Terms of service | Free quote | Tell a Friend | Special Offer | Job Opportunities | games | Usenet Groups  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Register a Domain Name:
.com .us .info
.org .in .name
.net .biz .asia